مقدار پروتئین مرغ؛ هر ۱۰۰ گرم فیله مرغ چقدر پروتئین دارد؟
بیشتر بدنسازها چه حرفهای باشید یا مبتدی، حتما برای عضله سازی سراغ پروتئین مرغ یا تخم مرغ رفتهاید و آنها را مصرف کردهاید. البته نحوه پختن این غذا هم مهارت میخواهد و باید پروتئین آن کامل حفظ شود. و همچنین قسمت های مختلف مرغ هم نسبت پروتئین مختلفی دارند که باید به آن هم توجه کنید.
در این مطلب از مجله تخصصی دکتر فیتنس به موضوع پروتئین مرغ میپردازیم و آن را مورد بررسی قرار میدهیم. پس تا آخر این مطلب با ما همراه باشید.
ویژگیهای پروتئین مرغ چیست؟
پروتئین مرغ یک منبع غذایی بسیار مهم است که دارای ویژگیهای متعددی است. در زیر به برخی از ویژگیهای اصلی پروتئین مرغ اشاره میکنم:
منبع عالی پروتئین: پروتئین مرغ شامل تمام اسیدهای آمینه ضروری است که بدن برای ریکاوری و عملکرد خود احتیاج دارد. این پروتئینها به عنوان سازنده اصلی بافتهای بدنی مانند عضلات، پوست، مو و استخوان عمل میکنند.
منبع ویتامین و مواد معدنی: علاوه بر پروتئین، مرغ حاوی ویتامینهای مختلفی نظیر ویتامین A، ویتامین D، ویتامین B6، ویتامین B12 و همچنین مواد معدنی از جمله آهن، روی، سلنیوم و فسفر است.
چربیهای سالم: گوشت مرغ بدون پوست دارای مقدار کمی چربی است که اکثر آنها از نوع چربیهای نیمه اشباع و غیراشباع (چربیهای نیمهمتمایل به اشباع) هستند که برای سلامت قلبی و عروقی مفید هستند.
کالری کمتر: در مقایسه با گوشت قرمز، مرغ دارای کمترین مقدار چربی و کالری است، که این ویژگی آن را به یک گزینه مناسب برای رژیمهای کاهش وزن، تبدیل میکند.
هضم آسانتر: پروتئین مرغ به راحتی توسط بدن هضم میشود و قابلیت هضم بالایی دارد که برای افرادی که دچار مشکلات گوارشی هستند یا نیاز به مصرف پروتئین بیشتر دارند بسیار مفید است.
استفاده متنوع: گوشت مرغ به راحتی میتواند در انواع غذاها مورد استفاده قرار بگیرد. از پختن، سرخ کردن، انواع طبخهای مختلف و حتی در غذاهای بینالمللی مانند پاستا و نودل استفاده میشود.
در کل، پروتئین مرغ یک منبع غذایی کامل و متنوع است به غیر از خود مرغ، تخم مرغ نیز دارای فواید و پروتیئن مناسبی است. که میتواند بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم و تغذیهای را تشکیل دهد.
هر کیلو مرغ چقدر پروتئین دارد؟
معمولا هر 100 گرم سینه مرغ 31 گرم پروتئین دارد که با حساب این، یک کیلو مرغ 310 گرم پروتئین دارد! ولی اینگونه حساب کردن درست نیست چرا که قسمت های مختلف مرغ نسبت پروتئین متفاوتی دارند. ولی به طور حدود بخواهیم بگیم یک کیلو مرغ، کمتر از 300 گرم پروتئین دارد.
پروتئین قسمت های مختلف مرغ چقدر است؟
پروتئین فیله مرغ: (31 گرم)
یکی از قسمت های محبوب و پرمصرف مرغ در میان بدنسازها سینه مرغ است. این قسمت از مرغ نه تنها به شما در عضله سازی کمک میکند بلکه برای لاغری و کاهش وزن نیز خیلی کمک میکند.
100 گرم سینه مرغف بدون پوست دارای 31 گرم پروتئین است، همچنین با مصرف 100 گرم از آن 165 کالری حدودا به بدن شما میرسد. که از این مقدار کالری 80 درصد آن حدودا پروتئین و 20 درصد دیگر آن شامل چربی است.
پروتئین کتف مرغ: (28 گرم)
قسمت پایینتر پای مرغ که همان کتف است. بعد از سینه مرغ بیشترین درصد پروتیئن را دارد. در هر 100 گرم کتف مرغ حدودا 28 گرم پروتئین وجود دارد و مقدار کالری دریافتی شما از 100 گرم کتف، 172 کالری است. که 70% آن پروتئین و 30% دیگر آن چربی است.
البته اگر آن را با پوست میل کنید هر کتف ۱۱۲ کالری دارد که %۵۳ آن از راه پروتئین و ٪۴۷ آن از طریق چربی جذب بدن میشود.
پروتئین ران مرغ (26 گرم)
یک تکه 100 گرمی ران مرغ بدون استخوان، دارای 26 گرم پروتئین است. از نظر کالری دریافتی هم، 210 کالری به بدن شما میرساند که 53% از آن شامل پروتئین 47% درصد آن چربی است.
پروتئین بال مرغ (6.5 گرم)
پروتئین بال مرغ برابر با ۶.۵ گرم در هر ۱۰۰ گرم بال است.
میزان کالری دریافتیتان بعد از خوردنِ ۱۰۰ گرم بال برابر با ۲۰۳ کالری است. %۶۴ کالریِ آن از پروتئین و %۳۶ از چربی بهدست میآید.
سخن پایانی
گوشت مرغ به یک قسمت جدا ناپذیر از تغذیه ما تبدیل شده است. در این مطلب سعی کردیم شما را با فواید مصرف مرغ و همچنین کالری دریافتی و درصد پروتئین هر قسمت مرغ آشنا کنیم.